Hevososteopatia

Osteopaattinen hoito kohdistetaan tarpeen mukaan myös muihin kehon rakenteisiin, kuten rintakehään, kylkiluihin, palleaan, raajoihin, pään alueelle ja sisäelimiin.

Oireet voivat olla esimerkiksi seuraavanlaisia:
- Rangan ja lantion alueen jäykkyys 
- Vinous ja lihasjännitykset ympäri kehoa
- Etupainoisuus ja rakennemuutokset. 
- Tasapaino-, liikerata- ja koordinaatio-ongelmat.
- Epämääräiset muutokset liikkumisessa, takominen ja ontuminen
- Jalkojen ja kavioiden epätasapainoinen kuormittaminen ja kavioiden epätasainen kuluminen
- Suoritusongelmat, kuten vaikeudet laukkaamisessa, laukkaherkkyys, vaatimattomammat liikkeet tai vaikeudet tehtävien suorittamisessa.
- Luonne- ja käytösongelmat, stressiherkkyys 
- Paikallinen kipu, tärähdyskipu ja heijastekipu eri puolilla kehoa.
- Terveydentilan heikkeneminen

Lisätietoja www.hevososteopatia.fi

Hevososteopatian avulla voidaan saada monipuolista apua hevosen terveyden tukemisessa. Osteopaattinen hoito kohdistetaan usein rangan ja lantion alueen ongelmiin. Lukkiutuneen nivelen ympäristön pehmytkudokset ovat häiriössä mukana, ja pehmytkudokset estävät nivelen aukeamisen tai palautumisen normaaliasentoon. Hoito kohdistetaan rangan ympäristön kudoksiin pehmeillä ja kivuttomilla tekniikoilla. Näin liikerajoittunut nikama saa liikkuvuutensa takaisin.

Keskushermosto sijaitsee aivoissa ja selkärangan sisällä selkäydinkanavassa. Selkäydinkanavasta, nikamien hermojuuriaukoista, lähtee ääreishermotus. Jokaisen nikaman hermojuuriaukosta lähtevät hermot kummallekin puolelle kehoa, hermottaen lihakset, sisäelimet, jalat ja koko hevosen. Näin selän hoito vaikuttaa koko hevoseen. Hevosen kehon lihakset rentoutuvat selän aukeamisen myötä. Vastaavasti selkärangan huono liikkuvuus tuo ongelmia myös muualle kehoon.